• Zeevogels bezorgt Alkmaarsche Boys koude douche

Alkmaar - zondag 31 oktober 2021 – Zeevogels ging vandaag op bezoek bij Alkmaarsche Boys, in klasse 4C van de KNVB West 1 de enige ploeg zonder puntverlies. Het weer op Sportpark Overdie was niet echt uitnodigend om deze wedstrijd te bezoeken, dus het publiek was niet warm gelopen voor deze topper tussen de nummer een en twee van de ranglijst. Sterker nog, het meeste publiek was met de uitspelende ploeg meegekomen. Alkmaarsche Boys begon goed aan de wedstrijd, want het eerste kwartier hadden de Boys het meeste balbezit, maar dit leidde niet tot grote kansen. Stan Zwartkruis trad een keer goed op door een schuiver te pareren. Zeevogels leunde een beetje achterover en maakte graag gebruik van de ruimte, die hen werd geboden door de thuisspelende club. Bijna elke aanval van Zeevogels in de eerste helft was gevaarlijk en dat het met de rust maar 0-3 stond was een magere afspiegeling van het aantal kansen, die natuurlijk, en dat is weer zeer positief, wel werden gecreëerd. In ieder geval lieten de routiniers (fout Alpay Alarslan, niet meeverdedigen Ginyo Vrede, geen rugdekking Kevin Binnendijk en Kevin Koelman) van Alkmaarsche Boys hun team een beetje in de steek, want bij elk doelpunt van Zeevogels ging een fout van een van hun vooraf. Verdedigend werd te veel naar de bal gekeken en niet naar spelers van de tegenstander, die zo vaak gemakkelijk uit de rug van hun opponenten konden weglopen. In de 21ste minuut schoot Jordin Koel op doel, de bal werd goed gestopt maar belandde bij Quint Roffelsen, die Wesley Hof op maat bediende. Hij schoot de 0-1 er in. Drie minuten later plaatste de meegekomen Sven Vermeeren zijn hoofd tegen een corner van Jordin Koel en de 0-2 verscheen op het scorebord. Tot de 36ste minuut creëerde Zeevogels nog een aantal kansen, Alkmaarsche Boys slechts één. In deze minuut gaf Huib Sprenkeling een prachtige pass op Jordin Koel die de bal verder transporteerde, echter Quint Roffelsen en Max Duinmeijer faalden, maar Miad Borumand niet, hij knalde de bal gedecideerd hoog in de touwen en bracht de ruststand van 0-3 op het scorebord. Na deze goal volgde nog een aanval, waarbij keeper Hugo van der Sluis van de Boys buiten het strafschopgebied de bal voor een doorgebroken speler wegsloeg. De assistent-scheidsrechter redde zijn keeper van een rode kaart door onterecht voor buitenspel te vlaggen, hetgeen door scheidsrechter Ganpat werd gehonoreerd. Daardoor verviel ook de handsbal. De thee van Zeevogels werd dus met een comfortabele voorsprong gedronken.

De tweede helft was eigenlijk ook geheel voor Zeevogels. Alkmaarsche Boys wilde wel, maar kon niet echt. In de 59ste minuut kwam keeper Van der Sluis weer buiten het strafschopgebied en sloeg de bal weer weg. De overigens goed leidende scheidsrechter Ganpat was nu wel erg snel met aan te geven, dat hij niets had gezien en wuifde de handsbal, die door iedereen gezien was, weg. Waarschijnlijk een vervroegd verjaardagscadeautje. Tot de 67ste minuut waren er van beide kanten meerdere aanvallen zonder resultaat, totdat Zeevogels weer toesloeg. Een diepe bal van Sven Vermeeren werd goed gecontroleerd door Quint Roffelsen. Hij legde de bal keurig breed op Wesley Hof, die voor zijn tweede keer de keeper kansloos liet. Vijf minuten later bracht trainer Dennis Kanne van Zeevogels Valentijn Entius en Jeffrey Kruijff in de ploeg. Miad Borumand en Quint Roffelsen verlieten het veld. Kruijff scoorde bij zijn eerste balcontact op een pass van Jordin Koel. Zeven minuten later was het weer raak. We schrijven de 79ste minuut. Wesley Hof werd grof onderuit gegleden (verdediger Kevin Stoop was veel te laat en kon na zijn tweede gele kaart vertrekken) en verliet even later geblesseerd het veld. Ruben van Romunde nam zijn plaats in. De toegekende penalty werd verzilverd door Max Duinmeijer, waardoor de 0-6 een feit was. Een paar minuten later werd een doelpunt van diezelfde Duinmeyer wegens buitenspel geannuleerd. Alkmaarsche Boys werd deze middag wel op een heel duidelijke manier door een goed en efficiënt spelend Zeevogels aan zijn eerste puntverlies geholpen. Niet echt een fijn verjaardagscadeautje voor de morgen jarige keeper Van der Sluis, die dan zijn 40ste verjaardag viert.

Volgende week thuis op de Hogedijk tegen een andere concurrent, Dynamo uit Ursem. Bij winst komt de eerste periodetitel wel erg goed in zicht voor koploper Zeevogels met dertien punten. Echter vier teams volgen nu met één verliespunt meer. Spanning alom in 4C.