• Zeevogels en Koedijk tevreden met gelijkspel

Egmond aan den Hoef - zondag 13 november 2022 - In tegenstelling tot vorige week toen het weer slecht was, was het weer nu prachtig, we kunnen gerust spreken van een mooie zonnige rustige herfstdag. Scheidsrechter Terband floot even na tweeën voor het begin van de topper in de (zondag) derde klasse B van de KNVB, de nummer drie tegen de nummer twee van de ranglijst.

Zeevogels begon voetballend goed, Koedijk ook trouwens, maar het spel van Koedijk ging gepaard met meer stevige overtredingen. Het ging gelijk op totdat Zeevogels toch min of meer onverwachts op voorsprong kwam. Een voorzet van Jordin Koel werd door Luc Wagenaar in het eigen doel verwerkt. Hij was daarbij Job Zentveld, die hetzelfde in gedachten had, te snel af. Remco Reinhard schoot een viertal minuten later een schot recht op Stan Zwartkruis af, die redde, maar vervolgens kwam de bal bij Luc Wagenaar, die gelukkig een zwak schot afleverde, dat ook een prooi werd voor Zwartkruis. Koedijk begon aan te dringen en even later schoot Tom Hofkamp uit een toegekende vrije schop ruim over. Even later tikte Mike Twisk de bal corner. Deze luidde uiteindelijk het begin in van de gelijkmaker van Koedijk, want het was Sven Koopmans die met een mooie kopbal de 1-1 op het scorebord zette. Zo was het na ruim twintig minuten weer gelijk. Koedijk ging door en claimde in de 30ste minuut een penalty, maar scheidsrechter Terband stond er bovenop en oordeelde anders. Het spel bleef heen en weer gaan. Koedijk sloeg toch weer toe, want in de 38ste minuut ging Kevin van Londen goed door, echter zijn poging werd van richting veranderd. Helaas voor Zeevogels belandde de bal bij Remco Reinhard, die met een simpel tikje in de hoek voor de 1-2 zorgde. Vlak voor rust had Zeevogels op de rand van het strafschopgebied nog een vrije schop, maar Wesley Hof deed niet wat hij in gedachten had.

In de tweede helft had Zeevogels begrepen, dat het spel ook wat steviger moest, om zodoende meer tegenstand te bieden. Het spel ging in het eerste kwartier van deze helft heen en weer, met als gevolg een aantal kansen voor beide partijen. In de 50ste minuut had Koedijk na een corner meer kunnen doen met de geboden kans. In de 58ste minuut kopte Jordin Koel bijna raak op een voorzet van Pim Belleman. In de 60ste minuut werd een vrije schop door Stan Zwartkruis gekeerd, maar de bal belandde weer bij Vinke, die zijn schuiver nu naast zag gaan. Er was nog een kans in de 66ste minuut,  Marco Reinhard had die kans, die er eigenlijk in had gemoeten, maar hij verzuimde te scoren. Zeevogels blij. Scheidsrechter Terband gaf nu ook vrije schoppen tegen als er onnodig commentaar werd geleverd. Een vrije schop vanaf een meter of 40 na een stevige overtreding op Wesley Hof ging na commentaar van de dader 20 meter meer naar het doel van Koedijk. Zonder resultaat overigens. In de 63ste minuut leverde Wesley Hof een vrije schop af in het doelgebied, waar Jordin Koel tussen drie man de bal net niet goed kon raken. Een minuut later was het Luc Wagenaar, die namens Koedijk een grote kans om zeep hield. Zeevogels bleef wel pogingen doen om de gelijkmaker op het scorebord te zetten en niet lang na de misser van Reinhard ging Jordin Koel drie man voorbij, gaf een prachtige steekbal op Jos Hopman, die met een fraaie schuiver keeper Vince Beets kansloos liet. het was minuut 72. Zeevogels ging op jacht naar nog een doelpunt en Koedijk had het zwaar. Die was er bijna twee minuten later toen de meegekomen Pim Belleman een voorzet van Jos Hopman overkopte. Jos had bal van de rechterkant gekregen van Jordin Koel. Een minuut later leverde Wesley Hof een vrije schop af in het doelgebied, waar Jordin Koel tussen drie man de bal net niet goed kon raken. Keeper Beets pakte de bal. Het stevigere spel leverde Zeevogels ook twee gele kaarten op. Eerst ontving Jamie Jong geel, die al meerdere keren was gewaarschuwd en daarna was het Luc Visser wiens overtreding ook werd "beloond" met geel. Overigens trakteerde scheidsrechter Terband ook twee spelers van Koedijk op geel. Max Vinke (overtreding op JordY Kruijff en Gennaro Indri (stopte de bijna  doorgebroken Jordin Koel) waren de ontvangers. Scheidsrechter Terband had het geel geven lang uitgesteld, maar nu kon hij niet anders. In de 82ste minuut speelde Jeffrey Kruijff zich prachtig vrij, maar zijn schuiver werd door keeper Beets net aan tot corner verwerkt. Beide teams hadden in de laatste minuten plus de vier minuten blessuretijd nog een paar grote kansen, maar enerzijds had Stan Zwartkruis van Zeevogels een paar fantastische reddingen en anderzijds was ook Vince Beets van Koedijk een geweldige sta-in-de-weg. Vooral de allerlaatste redding van hem was klasse. Hij voorkwam met zijn benen, dat Jordin Koel de winnende maakte. Een halve minuut later vond scheidsrechter Terband het welletjes en floot voor het einde. Uit de archiefgegevens van Jos Hof blijkt in ieder geval wel dat na drie verliespartijen thuis tegen Koedijk in de jaren 2007 t/m 2016 Zeevogels het deze keer beter heeft gedaan.