• Zeevogels heren 1 bekert tegen Castricum

    Castricum - zaterdag 17 september 2022 - Na een grotendeels goede wedstrijd heeft Zeevogels toch geen overwinning mee kunnen nemen uit Castricum. In de laatste twintig minuten gingen er te veel dingen fout, waardoor een 4-2 voorsprong door een goed terugkomend Castricum teniet werd gedaan en vlak voor tijd ook nog de winnende achter keeper Dex Riezebos werd geschoten. 

    Castricum nam gelijk na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jacobs het initiatief, maar kon geen potten breken. Gaandeweg kwam Zeevogels beter in de wedstrijd en Zeevogels, niet als favoriet gestart, nam zelfs een voorsprong, Jos Hopman speelde zichzelf goed vrij en scoorde beheerst in de hoek. Keeper Pim van de Kolk had het nakijken. Deze 0-1 stond op het scorebord totdat de rust aanbrak. 

    Na de thee werd het plan van Castricum om snel orde op zaken te stellen, al na vier minuten gedwarsboomd door Jordin Koel die de 0-2 scoorde. Drie minuten later haalde keeper Dex Riezebos de bal uit een vrije schop uit de bovenhoek. Zeevogels kwam bijna nog op 0-3, maar de reflex van Finn Schaller was net niet genoeg om het scorebord weer te laten veranderen. Daarna deed Elario Zweet, topscorer van Castricum (vorig jaar 36 doelpunten) van zich spreken. Na een snelle actie van hem belandde de bal in doel en de stand was 1-2. Toch werd het weer 1-3. Na een steekpass van Job Zentveld op Jordin Koel omspeelde Koel keeper van de Kolk en tekende de 1-3 aan. Na 70 minuten ging Mike Twisk eruit en kwam Valentijn Entius hem vervangen. Vlak daarna schoot Joris Peijs de 2-3 in de touwen. Drie minuten later was het weer Jordin Koel, die scoorde, nu met een tegendraadse kopbal na een voozet van Jos Hopman.

    Er hadden inmiddels meer wissels plaatsgevonden en bij Zeevogels was de voetbalkoek op, mede doordat de organisatie te wensen overliet. Castricum rook zijn kansen en begon een slotoffensief. Toch had eerst Dennis de Waard de 2-5 kunnen scoren, dan wel de bal moeten afgeven op Jeffrey Kruijff, die voor zijn licht geblesseerde broer Jordy in het veld was gekomen. Zijn poging mislukte. Een minuut later schoot Zweet zijn tweede erin, nog wel aangeraakt door Sven Vermeeren. Joris Peijs schoot er ook nog twee in in de laatste tien minuten en Zeevogels zag met lede ogen de stand van 5-4 op het scorebord verschijnen. Toch kan trainer Rob Hersche terugkijken op een goede wedstrijd qua combinatiespel en aanvalslust. Achter zal Zeevogels dus beter bij de les moeten blijven, zodat volgende week uit tegen Limmen in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen een goed resultaat kan worden neergezet. Het bekerseizoen is na drie verloren wedstrijden voorbij.