• Egmond aan den Hoef - zondag 26 januari 2020 - Zeevogels had een lange winterstop achter de rug en mocht vandaag weer voor de eerste keer in 2020 voor de competitie aantreden op de Hogedijk. SSV uit Stompetoren was de tegenstander. Deze tegenstander had in de thuiswedstrijd geen grote indruk achtergelaten en dat deed de ploeg uit Stompetoren vandaag ook niet. 

    Zeevogels had wel grootse plannen, maar de inspiratie was er bij de withemden ook niet echt de eerste helft. Daardoor verdiende de eerste helft geen schoonheidsprijs. Het weer was wel redelijk mooi om te voetballen, maar Zeevogels speelde vanaf het begin erg slordig. Naast deze slordigheid werd er ook verzuimd om kansen te creëren. Toch werd er de eerste helft twee keer gescoord in het voordeel van de thuisclub. De eerste kwam echt uit de lucht vallen. Een fout van een SSV verdediger werd door de attente Mike Twisk afgestraft en de pupil van de week mocht de 1-0 op het scorebord plaatsen. Er waren op dat moment 30 minuten gespeeld.

    Vlak voor rust mocht het thuispubliek weer juichen. Zeevogels kreeg in de 43ste minuut een vrije schop waarmee Mike Twisk zich belastte. Deze bal belandde bij Jorrit Groot en die wist hier wel raad mee. Hij schoot de 2-0 erin. Werk aan de winkel voor de pupil van de week. Even later werd er voor de rust gefloten. Stan Zwartkruis had een boekje mee kunnen nemen om te lezen, want voor zijn doel was vrijwel niets gebeurd.

    Zeevogels kwam wat gedrevener uit de kleedkamer en deed wat de eerste helft niet was gebeurd: kansen creëren. Maar nu was er een ander probleem, het afmaken van al die kansen. Dat gebeurde de gehele tweede helft niet op één na.  In de 75ste minuut was er een vrije schop. De bal ging naar Huib Sprenkeling, die alleen op de keeper afging. Even later schoot Huib de bal in het lege doel, waar echter een attente verdediger de bal tegenhield, die hij vervolgens naar zijn eigen doelman plaatste. Die deed wat hij niet mocht doen. Hij raapte hem op. Indirecte vrije schop voor Zeevogels vlakbij het vijandelijke doel. Tikje opzij en Jorrit Groot schoot zijn tweede van vandaag er in. De drie punten bleven dus toch gemakkelijk op de Hogedijk, zodat Zeevogels in de top blijft meedraaien. Volgende week thuis de topper tegen Dynamo, de ploeg waarvan de allereerste wedstrijd van dit seizoen uit kansloos werd verloren. Beide ploegen hebben nu 26 punten en de winnaar mag zich dan op de tweede plaats in de competitie nestelen.