• Zeevogels laat gelijkspel uit handen glippen

Egmond aan den Hoef- zondag 5 februari 2023 - Een koude noordenwind geselde het A-veld van het complex, in de zon ging het nog. De ploegen van vandaag, koploper Limmen en het op de vierde plaats staande Zeevogels ontmoetten elkaar vandaag. Limmen had voor de winterstop punten verloren. Zeevogels doet het goed een klasse hoger na het kampioenschap van vorig jaar. Welke van de twee ploegen het beste uit de winterstop was gekomen, zou vandaag blijken. Deze wedstrijd was de 58ste keer dat beide eerste elftallen in de historie van beide clubs elkaar ontmoetten. De eerste keer vond in 1937 plaats. In deze historie waren de overwinningen van Limmen in de meerderheid. Dit zou vandaag zo blijven. De eerste helft gebeurde er eigenlijk niet eens zo heel veel. Veel middenveldvoetbal. Toch had Zeevogels de ploeg  aangepast om het aanvalsgeweld van Limmen wat in te dammen. Valentijn Entius was nu de vijfde man in de verdediging. Een hele goede redding van Stan Zwartkruis in diezelfde eerste helft was een van de weinige wapenfeiten, waardoor de ruststand met 0-0 werd bereikt.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Limmen nam een 1-0 voorsprong. Keeper Jesse Glorie van Limmen schoot de bal heel ver, vervolgens deed een onjuiste inschatting van Stan Zwartkruis Zeevogels de das om. De bal tipte op het hobbelige veld over de Zeevogelskeeper heen en Jacco de Jong zorgde eenvoudig voor de tegentreffer. Door dat snelle doelpunt gebeurde er wel veel meer in de tweede helft. Zeevogels verliet al meer het behoudende concept en ging op zoek naar de gelijkmaker, terwijl Limmen daardoor gebruik maakte van de geboden ruimte. Stan Zwartkruis pareerde in die tweede helft wel een paar keer heel goed enkele doelpogingen van Limmen, waardoor het 0-1 bleef en Zeevogels hoop bleef houden. Aan de andere kant was Jesse Glorie ook vandaag weer de betrouwbare sluitpost van Limmen. Hij onderscheidde zich in ieder geval twee keer, de eerste keer bij een één-tegen-één situatie met Jordin Koel en de tweede keer, bijna in het eindsignaal pakte hij een vrije schop van Wesley Hof in de rechterbenedenhoek klemvast. Limmen had toch blijkbaar wat angst voor een tegentreffer, want tijdrekken stond hoog in het vaandel de tweede helft. Scheidsrechter van Polanen bestrafte dat een minuut of tien voor tijd met een gele kaart, toen het bij het nemen van een corner echt te lang duurde.

Achteraf waren eigenlijk beide ploegen aan elkaar gewaagd en wie er nu het beste uit de winterstop is gekomen....In ieder geval bleef Zeevogels puntloos achter en zal het volgende week tegen in Waarland tegen Con Zelo opnieuw moeten proberen. Rob van de Giesen was vandaag weer op bezoek deze week, maar of dat als spion van Con Zelo was, gaan we volgende week merken.