• Purmerland – 8 december 2019 –
    Een aantal meegekomen supporters van Zeevogels was al om kwart voor twee aanwezig in Purmerland. Dik op tijd, want de wedstrijd begon om 14.30 uur. Even niet aan gedacht dus. Maar in de kantine was het warm, dus na drie kwartier wachten werd de tocht naar buiten ondernomen. Niet echt lekker herfstweer. De gasten uit Egmond aan den Hoef, verenigd in het eerste team van Zeevogels begonnen goed, want de twee eerste kansen tegen gastheer Sportclub Purmerland (SCP) hadden zomaar het scorebord kunnen beroeren. Al in de negende minuut gaf Job Zentveld een perfecte steekpass, bestemd voor Jorrit Groot. Die deed ook bijna alles goed: ontvangen, controleren, doorlopen en het schieten bijna, want de bal ging voorlangs, net aan de verkeerde kant van de paal. De bal had er eigenlijk in gemoeten. Twee minuten later gaf Rens Eijlander een zeer goede voorzet, die door Huib Sprenkeling in één keer op doel werd geschoten. Helaas zat er net een voet van een SCP-verdediger tussen; ook net naast. Daarna was SCP aan de beurt met een paar bescheiden kansen en ook Zeevogels had nog enkele kansen. De Zeevogelsverdediging had het ook niet makkelijk, want de lastige en snelle Jaïr van Bosse zorgde ervoor, dat Zeevogels zich geen momenten van slap[te kon veroorloven. Ook aanvoerder Daan Sabbé was sterk aan de bal. Zeevogels bleef wel het team met het meeste balbezit. In de 30ste minuut meende Valentijn Entius vanaf een meter of 33 te moeten schieten, terwijl hij de bal aan de vrijstaande Jorrit Groot (terecht een beetje geïrriteerd) had moeten geven. Resultaat: hoog over de ballenvanger achter doel. Vervolgens had Zeevogels nog wat
    mogelijkheden, hetgeen ook logisch was gezien het veldoverwicht, waarvan er één vlak voor rust bijna de 0-1 had opgeleverd. De bal belandde bij Huib Sprenkeling en vervolgens ging de bal op de paal, daarna op de lat en ook weer op de paal, maar een doelpunt leverde het niet op. De rust werd dus met de beginstand bereikt.
     
    Na rust bleef Zeevogels de ploeg met het meeste balbezit. Toch was het niveau van de wedstrijd niet hoogstaand, want door het vele balverlies en het matige passen was het vaak een rommelig geheel. De finesses ontbraken, waardoor de afronding ook niet lukte. Na een kwartier scoorde de mindere ploeg wel. Karel Wijker gaf op het middenveld de bal onnodig aan een tegenstander, die vervolgens kon opstomen en een dieptebal gaf. Die werd ook nog verkeerd beoordeeld door de Zeevogelsverdediging, waardoor de bal voor de voeten van de nummer 11 van SCP belandde, die er geen moeite mee had om de bal in het doel te schuiven. Zeevogels stond dus achter en had nog een half uur om de stand om te draaien. Zeevogels kon echter na de 1-0 vooralsnog niet imponeren en het zag er dus slecht uit. Helemaal omdat SCP nog een kleine kans op de 2-0 had. Een SCP-aanvaller maakte nog een duikeling in het strafschopgebied, maar de goed leidende scheidsrechter Yücel trapte niet in deze en andere artistieke strapatsen. Toch werd het langzaam wel wat beter en in de 69ste minuut helemaal, want een fraaie aanval luidde de gelijkmaker in. De na een wissel pas één minuut in het veld aanwezige Hessel Zonneveld speelde de bal naar Jorrit Groot, die perfect de bal teruggaf aan Hessel, die vervolgens vanaf de achterlijn Huib Sprenkeling bediende, die de 1-1 maakte. Dit was wel het sein om voor de overwinning te gaan. Na een aantal bescheiden aanvallen was minuut 78 aangebroken. Karel Wijker, die zijn fout wilde goedmaken ging op rechts geweldig door en maakte het een SCP verdediger in balbezit zodanig lastig, dat die een overtreding maakte. Zeevogels kreeg dus een vrije schop bij de cornervlag, die even later door Gilles Groot bij de tweede paal werd geplaatst, waar Sven Vermeeren aanwezig was om de 1-2 er in te schieten. Een domper voor SCP. Dat bleef niet bij de pakken neerzitten en ging voor de gelijkmaker. Zeevogels liet zich het laatste kwartier (waarin ook zeven minuten blessuretijd!!!) wat in het nauw brengen, maar de gelijkmaker bleef uit. Zeevogels en SCP legden vandaag een matige vertoning op de mat. Gelukkig voor Zeevogels was Huib Sprenkeling vandaag in goeden doen. De drie punten gingen toch wel terecht mee terug naar de Hoef.