• Obdam – zondag 24 november 2019 – Het was vandaag bijna windstil en in een heleboel dorpen werd Sinterklaas onthaald. Maar er stond ook nog een voetbalwedstrijd gepland op het kunstgras van Victoria O naast Sporthal de Stap in Obdam. Samen met af en toe de zon erbij prachtig voetbalweer. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Ferron bleek al snel, dat Zeevogels van een ander kaliber was dan de vorige twee tegenstanders van Victoria, hetgeen al verwacht werd door de gastheer. Zeevogels had meer balbezit, combineerde beter op het middenveld, waardoor het spel zich grotendeels meer bij het doel van Victoria afspeelde dan andersom. Toch werd er vaak te lang gecombineerd, met als gevolg dat het wat voorspelbaar werd.

    In de 34ste minuut was in het penaltygebied een scrimmage, waarbij Karel Wijker in de rug werd geduwd, maar een potentiële strafschop werd weggewuifd door scheidsrechter Ferron, die er vlakbij stond en de duw dus blijkbaar niet zwaar genoeg vond. Even daarna nog een afzwaaier van Rens Eijlander. Victoria bediende zich de eerste helft meer van de counter, die gelukkig voor Zeevogels niet echt gevaarlijk waren. En zo ging het redelijk heen en weer de eerste helft met een toch beter Zeevogels. Vlak voor rust gebeurde het dan toch. Bij een van de aanvallen van Zeevogels kwam de bal op de rand van het zestienmetergebied bij Mike Twisk. Mike aarzelde niet en knalde de bal kiezelhard langs keeper Thomas Bakker in de bovenhoek. Een lekker opsteker voor de ploeg uit Egmond aan den Hoef, want de thee smaakte dubbel zo lekker met deze voorsprong.

    Na de rust kwamen twee ongewijzigde teams in het veld, hoewel Mike Twisk nog een beetje met zijn enkel aan het sukkelen was, vanwege een ongevalletje in de eerste helft. Zeevogels ging op de voet van de eerste helft door en dat resulteerde in de 51ste minuut weer in een doelpunt. Weer was het Mike Twisk die ook nu weer verwoestend uithaalde. Thomas Bakker werd nu kansloos in de linkerbenedenhoek gepasseerd. De schoten van Mike zijn tegenwoordig stukken beter dan voorheen, voor Zeevogels natuurlijk een zeer welkome aanvulling. Karel Wijker had even later vanaf de zestienmeter de 1-3 op het scorebord kunnen zetten, maar zijn schot was niet doeltreffend genoeg.
    Had Zeevogels de eerste helft pech met een net-niet-penalty, nu had het waarschijnlijk geluk. Twee keer liet een speler van Victoria zich vallen, maar scheidsrechter Ferron stond er ook twee keer bovenop en liet twee keer doorgaan. Zeevogels voetbalde niet aldoor effectief, want hoge ballen pompen in het strafschopgebied van Victoria had geen zin, gezien de lengte van de verdediging van Victoria. Ook het terugzakken door Zeevogels na de 0-2 bleek niet echt handig, want daardoor kon Victoria af en toe wel een vuist maken.

    In de 65ste minuut kreeg Zeevogels de bal niet echt weg uit het strafschopgebied en aanvoerder Rens Kramer zag daardoor zijn kans schoon om de aansluitingstreffer te scoren. Na deze 2-1 ging Mike Twisk er toch uit en Jordin Koel kwam er in. Binnen tien minuten had Rens Eijlander de 1-3 kunnen aantekenen, maar zijn bal ging voorlangs. Gijs Hoedjes van Victoria had daarna een nog grotere kans, maar zelfs op een meter afstand van doel en keeper Zwartkruis wist hij de gelijkmaker niet op het scorebord te zetten. Vanaf de 80ste minuut had Zeevogels nog een aantal zeer goed kansen om de winst vóór het eindsignaal veilig te stellen, maar dat gebeurde niet. In de 80ste minuut schoot Valentijn Entius de bal net naast na een slimme vrije schop, in de 83ste , 85ste, 87ste en 90ste minuut hadden Rens Eijlander en Karel Wijker de marge op twee kunnen brengen, maar beiden verzaakten. Al met al waren de laatste 20 minuten niet al te fraai, maar de overwinning was daardoor niet minder verdiend en de drie punten gingen mee naar Egmond aan den Hoef.