• Zeevogels pakt vlak voor tijd de drie punten

    Egmond aan den Hoef - zondag 2 oktober 2022 - Het weer was prachtig, het veld vrij droog, de tegenstander was Con Zelo (Met ijver) uit Waarland. De mannen van voormalig Zeevogelstrainer Dennis Kanne hadden hun ijver meegenomen, want de eerste tien minuten waren zij beter bij de les dan Zeevogels. Eigenlijk begon de ploeg van trainer Rob Hersche een beetje te slap. Gelukkig herpakten de spelers van Zeevogels zich al redelijk snel en er ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd. Toch waren de eerste helft de twee beste kansen voor Con Zelo, maar Stan Zwartkruis en zijn verdediging lieten zich niet verrassen toen tot twee keer toe een speler van Con Zelo (eerst in minuut 16 Jelle Moormann en tien minuten later Ralph Smit) bijna een vrije doorgang hadden. Diezelfde Jelle Moormann had vlak daarvoor in de negende minuut terecht geel gekregen van scheidsrechter Speerstra voor een grove tackle op Jos Hopman.

    Zeevogels deed ook een keer of drie van zich spreken. Een voorzet van Karel Wijker werd niet goed beoordeeld door de voorwaartsen, een voorzet van Jordin Koel op Finn Schaller stopte bij Finn. Finn stond weer in de spitspositie, maar is (nog?) niet gewend aan "het spits zijn". Jordin Koel voerde nog een actie te ver door, waardoor deze actie ook voortijdig zijn Waterloo vond.

    De rust ging echter in met een drama voor Zeevogels. Vlakbij de dugout ging Sven Vermeeren een duel aan met Jelle Moormann. De bal dreigde over de lijn te gaan en Sven Vermeeren probeerde met een uiterste poging de bal binnen te houden. Tot overmaat van ramp bleef zijn standbeen staan op het droge veld en zijn knie, dan wel zijn been vlak daarboven niet. Kermend van de pijn bleef Sven liggen. Na onderzoek door dokter Zwartkruis was het wachten op de ambulance. Een pijnlijke aftocht voor de aanvoerder van Zeevogels met in het verschiet een lange revalidatie. Job Zentveld was een waardige vervanger voor Sven. Job ging naar het middenveld en Mike Twisk naar achter.  

    De tweede helft was Zeevogels over het geheel de betere ploeg, maar een paar minuten van onoplettendheid kostte de ploeg bijna de overwinning. Pim Belleman, die verdedigend weer heel goed speelde, was na een minuut of tien in de tweede helft mee naar voren gesneld, maar miste jammerlijk de geplaatste bal van Jordin Koel, hij schoot over. In de 64ste minuut kreeg Stef Smit geel na een erg ondoordachte overtreding op Jordin Koel. Zeevogels ging steeds aanvallender voetballen en een minuut na het geel van Smit, passte Mike Twisk de bal op Luc Visser, die alleen voor keeper Nils Nolten een schot losliet dat werd gekeerd. De oplettende Visser tikte daarna de rebound in. 1-0 voor Zeevogels. Zeven minuten later dacht Zeevogels de genadeklap uit te delen. Job Zentveld schoot de bal naar Jordin Koel, die vanaf de zijkant de bal langs keeper Nolten speelde: 2-0. Vijf minuten later stond het 2-2. Eerst was het Geert de Graaf, die keeper Zwartkruis met een schuiver verschalkte en een minuut later veroorzaakte Jamie Jong een penalty, die beheerst werd ingeschoten door Stef Smit. Con Zelo probeerde daarna door te drukken, maar Zeevogels gaf geen krimp. Na dit korte Con Zelo offensief nam Zeevogels weer het voortouw en ging vol voor de overwinning. Twee keer leek het of scheidsrechter Speerstra weigerde voor Zeevogels te fluiten. Eerst gaf hij de bal aan Con Zelo terwijl Finn Schaller op het punt van doorbreken stond, de tweede keer werd de doorgebroken Jordin Koel net lang genoeg vastgepakt om te worden tegengehouden. Vlak voor tijd kwam Levi Hoogendorp van Con Zelo nog goed weg, toen hij de aan de zijkant van het veld de doorgebroken Pim Belleman onderuit schopte. Hij kreeg geel. Even later de volgende aanval van Zeevogels. Senna Houtenbos probeerde Jordin Koel hardhandig van de bal te zetten, maar die capituleerde niet. Hij snelde naar de zijkant van doel en gaf een harde voorzet, die aan de andere kant van het doel door Jos Hopman zeer goed werd behandeld. Hij nam de tijd om de bal te stoppen en daarna in het doel te plaatsen.: 3-2 voor Zeevogels. Zeevogels en Con Zelo hadden daarna beide nog een kansje, maar de 3-2 bleef gehandhaafd, totdat de goed leidende scheidsrechter Speerstra voor de laatste maal floot. Een toch beetje gelukkige overwinning met een zwart randje.