• Zeevogels puntloos huiswaarts

    Bergen - zondag 30 oktober 2022 – Deze dag stond er weer eens een derby op het programma. Niet een derby, die echt leeft in Egmond aan den Hoef, maar toch een meer beladen wedstrijd dan bijvoorbeeld tegen Con Zelo. Deze derby was in Bergen tegen de vv Bergen en stond onder leiding van scheidsrechter J. van Hamersveld.

    Zeevogels liet zich al in de vijfde minuut in de luren leggen. De pass op Maarten Kraak was zo goed, dat Kraak weinig moeite had de bal onder controle te brengen en langs keeper Zwartkruis te schieten. Zeevogels keek dus al snel tegen een achterstand aan. Wellicht was Bergen wat in het voordeel, omdat die gewend zijn aan kunstgras en bij Zeevogels zijn er spelers, die er helemaal niets mee hebben. Toch kwam Zeevogels wat beter in de wedstrijd, waardoor in de 20ste minuut het zomaar 1-1 had kunnen staan, maar de kopbal van Jordin Koel was lang niet voldoende om te kunnen leiden tot een dosis euforie bij de zwart-witte ploeg uit Egmond aan den Hoef. Vijf minuten later had Maarten Kraak de 2-0 op zijn schoen, maar keeper Zwartkruis schatte voortreffelijk de baan van de bal in en kreeg deze tegen zijn benen. Weer vijf minuten later, we zijn dan in de 30ste minuut, kreeg Jordin Koel de bal, zetten een geweldige rush in, behield het overzicht om de bal voorlangs doel te plaatsen, waar Jos Hopman uitstekend positie had gekozen om de 1-1 in te tikken. Een minuut later liet Stijn Vrasdonk een vlammend schot los, dat maar net over het Zeevogelsdoel ging. Verder gebeurde er tot aan het rustsignaal niet al te veel op een wat te zacht ingeschoten bal na van Jeffrey Kruijff, waardoor keeper Tijn Duin de bal kon pakken. Verder viel Tijn de Boer van Bergen op door veel overtredingen, die wel door scheidsrechter van Hamersveld werden “bestraft” met een vrije schop (in de tweede helft kreeg hij wel geel). Aan de andere kant kreeg Wesley Hof wel geel voor een overtreding, maar had het geluk dat scheidsrechter van Hamersveld niet over een VAR beschikte om een en ander wat nauwgezetter te bekijken.

    De tweede helft was net een paar minuten aan de gang, toe de bal bij Zeevogels op de lat belandde, waar het engeltje van Stan Zwartkruis zat. Het schot was van Tim Bloetjes. Na een kwartier stoomde Luc Visser op, iedereen ontwijkend en met aan het einde genoeg overzicht om de bal naar Jordin Koel te plaatsen, die zich ook voortreffelijk vrijspeelde, maar zijn schuiver werd op de lijn gestopt door een Bergenverdediger. Hier had meer in moeten zitten, want de eerstvolgende aanval richting Stan Zwartkruis werd wel tot een doelpunt gepromoveerd: 2-1. Tim Bloetjes was de maker. Na twintig minuten in de tweede helft had Zeevogels geluk, dat de laatste pass van Bergen én door de scheidsrechter én door de assistent-scheidsrechter werd beoordeeld als zijnde een pass naar een buitenspel staande medespeler. Trainer Rob Hersche bracht onmiddellijk daarna Job Zentveld voor Luc Visser in het veld. Even daarna was Jos Hopman bijna succesvol met een hard schot in de korte hoek, maar keeper Duin was gewoon succesvol, want hij ranselde de bal weg. En vijf minuten later werd de goal van Jordin Koel ook afgekeurd, omdat hij de bal in buitenspelpositie had ontvangen.

    Zeevogels bleef gaan voor de gelijkmaker en Bergen bleef gevaarlijk. Gelukkig voor Zeevogels bleef het verschoond van een derde tegentreffer, waardoor de ploeg bleef proberen om de 2-2 op het scorebord te krijgen. Vlak voor tijd leek het dan toch te lukken. Vanuit een corner kwam de bal voor doel en werd er maar liefst vier keer op het doel van Bergen gevuurd, maar de drukte in het strafschopgebied was zodanig, dat er altijd wel een been of lichaam voor zat. In de laatste minuut was er nog een kans, maar ook dat werd niets. Na vier minuten blessuretijd vond scheidsrechter van Amersveld het genoeg en hij blies voor de laatste keer deze middag. Bergen speelde vandaag wat accurater, waardoor het net dat beetje gevaarlijker was dan Zeevogels en kon zodoende de punten op de Kiefthoek houden. Volgende week ontvangt Zeevogels op de Hogedijk de Rijp uit het gelijknamige dorp. Ook dat zal waarschijnlijk een lastige wedstrijd worden.