• Zico Buurmeester voor het eerst op de bank bij AZ 1

  Oud Zeevogels jeugdspeler Zico Buurmeester vertrok in 2013 naar de jeugdopleiding van AZ. Acht jaar later mocht hij even ruiken aan het grote werk. Zico wordt op 7 juni 19 jaar en heeft een contract bij AZ tot 30 juni 2024. Wij stelden hem wat vragen:

  Je zat op zondag 16 mei, bij de eredivisiewedstrijd AZ – Heracles, voor het eerst op de bank bij een officiële wedstrijd van AZ1.
  Zico: Het was inderdaad mijn eerste officiële wedstrijd voor AZ. Ik heb dit seizoen 2 keer eerder bij het eerste op de bank gezeten. Dat was 2 keer een oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag.

  Train je nooit, wel eens of regelmatig mee met AZ1?
  Zico: Ik train regelmatig mee met het eerste. Zij, de staf van 1, kiezen dan spelers uit van de jeugd op basis van hun prestatie in hun eigen team. Meestal kiezen ze dan die spelers als er een interland week is of er is een speler met een reden afwezig.

  Had je gehoopt op deze middag ook al je debuut te gaan maken?
  Zico: Voor mij was het al een beloning dat ik er bij zat. Maar natuurlijk zit je te hopen dat het vandaag jouw dag mag worden.

  Heeft trainer Pascal Jansen aangegeven waarom je bij de selectie zat?
  Zico; Ze hebben veel vertrouwen in mij en op basis van de afgelopen wedstrijden bij Jong AZ hebben ze mij gekozen.

  Hoe ziet de voorbereiding van een middagwedstrijd van AZ1 eruit?
  Zico: Als we die wedstrijd tegen Heracles (half 3) als voorbeeld nemen dan is het 12 uur aanwezig in het stadion. Om 12.15 uur eten. Vervolgens een wedstrijd bespreking in de bioscoopzaal. Daarna is het omkleden en naar buiten voor de warming-up. Na afloop kregen we te eten (pizza) en vervolgens gingen we naar huis.

  Verwacht je de komend seizoen met AZ1 of Jong AZ te gaan/blijven trainen?
  Zico; Ik hoop dat ik aankomend seizoen bij het eerste mag meetrainen.

  Heb je er nog iets aan toe te voegen?
  Zico: Ik heb het erg naar mijn zin bij AZ maar wil nu toch van de gelegenheid gebruik maken de organisatie van het Zeevogels Hoeftoernooi te bedanken voor die fantastische tijd in de gymzaal. Lekker pingelen met mijn vrienden blijft het mooiste wat er is.

   

  Statistieken Zico seizoen 20-21:
  20 optredens in de Eerste Divisie
  11 keer als basisspeler
  9 invalbeurten
  4 keer gewisseld
  0 doelpunten
  1 gele kaart

  Foto’s van AZ.nl en archief Zeevogels