• Een maand terug wisten we te melden dat Nick Twisk een contract heeft getekend bij AZ; nu is het de beurt aan oud Zeevogels jeugdlid Zico Buurmeester. Ongekend!

  AZ legt Buurmeester vast

  Gepubliceerd op 24 januari 20, 11:31

  ALKMAAR- Jeugdspeler Zico Buurmeester heeft vrijdag zijn eerste profcontract getekend. De zeventienjarige middenvelder uit Egmond aan den Hoef zette in het AFAS Stadion zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2022.

  De controleur speelt sinds 2013 in de AZ Jeugdopleiding. Destijds kwam hij over van VV Zeevogels. Bij de club uit Egmond-Binnen speelde hij samen met onder anderen Nick Twisk, die saillant genoeg vorige maand ook zijn eerste contract bij AZ tekende.

  Basisplaats
  Buurmeester speelde in het huidige seizoen tot dusverre elf wedstrijden en kwam daarin één keer tot scoren. In de eerste twee officiële duels van het kalenderjaar startte hij bovendien in de basis. Met AZ Onder 19 was hij achtereenvolgens te sterk voor Spartaan’20 (4-0) en PSV (3-0).

  Buurmeester: 'Speel hier al jaren’
  “Fantastisch”, reageert Buurmeester op zijn AZ-contract. “Ik speel hier al jaren, want via de AZ Voetbalschool kwam ik in Onder 12 terecht. Daar dacht ik laatst nog aan terug. Toen ik door mocht naar Onder 13, viel er wel wat van me af. De jaren erna ging het lekker en dat het nu beloond is met een contract, vind ik fantastisch. Ook omdat het bij AZ is. Ik kom uit Egmond en vroeger ging ik altijd met mijn vader naar het stadion. Eerst moet ik de stap naar de beloften maken, maar uiteindelijk is het mijn doel om zelf in het stadion te spelen.”

  Onder 19 
  Zaterdag staat voor Buurmeester het uitduel met Ajax Onder 19 op de rol. “Vorige week zijn we de kampioenspoule begonnen met een 3-0 overwinning op PSV. We willen meedoen om het kampioenschap en dan is dit een uitstekende start. Zaterdag wacht Ajax en dan moeten we zorgen dat die eerste zege extra glans krijgt.”

  Brandenburg: ‘Intelligente voetballer’
  “Zico is een technisch begaafde speler die beschikt over veel ruimtelijk inzicht”, weet Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. “Behalve een intelligente voetballer is hij ook heel leergierig. Een ontzettend belangrijke eigenschap die hem in staat stelt zichzelf constant te blijven ontwikkelen. Wij zien zijn toekomst dan ook met veel vertrouwen tegemoet.”

  Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl

   

  https://www.az.nl/nl/nieuws/az-legt-buurmeester-vast?fbclid=IwAR2jFKka1PlNwyHA2WovBzCE_2Yb1n7WJAcUxsbdVeyHqMhxeVa3pFAUEuc